instagram
facebook

Näin syntyvät uudet RATIA-klassikkotuotteet

5.10.2022

RATIA-mallistojen suunnittelu on tiivistä yhteistyötä. Kurkkaa kulissien taakse niin näet, mitä kaikkea työ pitää sisällään!

RATIA on viime vuosina panostanut monipuoliseen suunnitteluun, mikä näkyy uusina tuoteryhminä sekä entistä monipuolisempana kuosivalikoimana. Viime aikoina moni uusi ja odotettu RATIA-tuote onkin löytänyt tiensä koteihin ja vaatekaappeihin.

Kotimaisen Siparilan kanssa yhteistyössä lanseerattu PURO-sisustuspaneeli nähtiin syksyllä Habitare-messuilla, jossa se sai osakseen paljon huomiota. Uutta on myös puinen, kotimaisen Pinetta-Tuotteen valmistama Unna-keittiötuotesarja. Molempien suunnittelusta vastasi RATIA-suunnittelija Laura Väre.

Lähitulevaisuudessa myös päivävaatemallisto laajenee ja sisustustuotteissa tullaan syksyn ja talven mittaan näkemään tuttuja klassikkokuoseja ja värikkäitä uutuuskuvioita. 

RATIA-tuotteiden suunnitteluprosessi kumpuaa aina rehellisyydestä itseä ja asiakasta kohtaan. Lopputuloksena syntyy käytännöllisiä, ajattomia ja arkea helpottavia esineitä ja asioita, jotka palvelevat käyttäjäänsä. "Meillä suunnitellaan tänäkin päivänä samalla ennakkoluulottomalla asenteella, jonka yrityksemme perustaja Ristomatti Ratia on meille esimerkillään opettanut: uteliaana ja uudistushaluisena. Suhtaudumme kunnianhimoisena uusiin aluevaltauksiin", toimistonjohtaja Elina Lappi kertoo.

Merkityksellisiä tuotteita tavallisille ihmisille

Tällä hetkellä Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevassa toimistossa käy vilske, kun kevään ja kesän 24 mallistot alkavat pikku hiljaa saada muotonsa. Luvassa on aivan uudenlaisia yhteistyökuvioita ja toivottuja lisäyksiä olemassa olevaan RATIA-mallistoon.


RATIA-suunnittelijat työskentelevät itsenäisesti, mutta tekevät läheistä yhteistyötä keskenään. Uuden projektin aluksi tiimi valitsee yhdessä malliston teeman sekä sanoman ja kokoaa inspiraatiotaulun sekä sesongin väripaletin. 

Juuri nyt työn alla on kevään ja kesän 2024 mallisto. Sesongin teemasta ja väripaletista päätetään aina yhteistuumin. 

Kun suuret linjat ovat selvillä, mallistoon valitaan jo olemassa olevat klassikkokuosit, jotka väritetään sesongin väripaletin mukaisesti. Kaikkiin mallistoihin suunnitellaan myös aina aivan uusia kuoseja.

Muotoilija Laura Väre on inspiroitunut tulevien mallistojen teemasta sekä uusien kuosien suunnittelusta. Häntä kiinnostaa opetella uusia tekniikoita ja toiveena on myös luoda kuosi yhteistyössä Aminan ja Yesulin kanssa. Lue lisää Lauran työstä täältä.

Muotisuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta valmistunut Amina Saada on RATIAn suunnittelutiimin uusin vahvistus! Hänen työnkuvaansa kuuluu kuosien suunnittelu sekä vaatemallien kehittäminen. 

Moni suosittu RATIA-kuosi on Yesul Woon käsialaa. Hänen työnsä tulosta voi ihailla niin vaatemallistoissa kuin sisustustuotteissakin. Lue lisää Yesulin työstä täältä.

"Lopputuloksena on ajaton RATIA-mallisto tekstiilituotteista kumisaappaisiin ja postikorteista puisiin kännykän suojakuoriin. Tavoitteenamme on nyt ja tulevaisuudessa suunnitella merkityksellisiä tuotteita tavallisille ihmisille”, Lappi kertoo.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.