instagram
facebook

Uusi Unna-keittiötuotesarja on toivottu lisäys RATIA-mallistoon

14.9.2022

RATIA lanseeraa ajattoman kauniin Unna-keittiötuotesarjan, joka valmistetaan Suomessa kotimaisesta koivusta.

Unna on graafisen tyylikäs ja käytännöllinen tuotesarja jokaiseen keittiöön. Uuteen RATIA-mallistoon kuuluu serviettiteline, kaksi eri mallista kattilanalusta, suodatinpaperiteline, leikkuulauta kahdessa koossa, aterinteline sekä talouspaperirullateline.

Suunnittelun lähtökohtana oli luoda arkea helpottava tuotesarja, joka kestää hyvin aikaa. Unna-tuotteissa toistuvat klassiset perusmuodot, ympyrät ja neliöt, joita RATIAn suunnittelija Laura Väre yhdisteli ennakkoluulottomasti toisiinsa.

"Halusin tuotteille oman tunnistettavan ja yhtenäisen ilmeen, joista koostuu kiva kokonaisuus. Toisaalta tuotteet toimivat yhtä hyvin myös yksinään ja niitä on helppo yhdistellä kotona jo olemassa oleviin esineisiin", Väre sanoo.

Vaalean koivun lisäksi tuotteet ovat leikkuulautaa ja aterintelinettä lukuun ottamatta saatavilla myös mustan sävyisinä. Molemmat värit sopivat monenlaisin keittiöihin niin lapsiperheille kuin yksinasujille. Tuotteet ovat myös hieno lahjaidea uuteen kotiin, mökille tai merkkipäivän kunniaksi.

Kotimainen koivu on kestävä ja ajaton materiaali

Kaikki Unna-tuotteet valmistetaan Salossa RATIAn pitkäaikaisen yhteistyökumppani Pinetta-Tuote Oy:n tehtaalla kotimaisesta koivusta, joka on kestävä ja uusiutuva materiaali.

"Meille on hirmu tärkeää käyttää nimenomaan kotimaista puuta. Ekologisuus on meille tärkeää ja ylijäävän puumateriaalin käytämme tehtaan lämmitykseen", kertoo Pinetta-Tuotteen Pia Koisti.

Puu on luonnonmateriaali, joka kaipaa hellää hoitoa. Kun puisen leikkuulaudan pesee, sen tulee antaa kuivua samanaikaisesti molemmilta puolilta, jottei leikkuulauta väänny tai halkeile. Astianpesukoneessa ei puusta valmistettuja tuotteita saa pestä lainkaan. Oikein huollettuina puuesineet vain kaunistuvat vanhetessaan.

"Unna-tuotesarjassa yhdistyvät kotimainen design ja tuotanto ja suomalainen puu. Tuotteet ovat hyvin ajattomia, kivan hintaisia ja jokaiseen kotiin sopivia", Koisti tiivistää.

Unna-tuotteiden hinnat alkaen 14,90€. Tuotesarjaan kuuluu serviettiteline, suodatinpaperiteline, aterinteline (vain koivu), kaksi eri mallista kattilanalusta, talouspaperiteline sekä leikkuulauta kahdessa koossa.

Tuotteet ovat saatavilla syyskuusta lähtien Ratiashop.comista, Pinetan verkkokaupasta (pinetta.fi), Design Hill -myymälästä sekä Prisma-myymälöistä kautta maan.Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.