instagram
facebook

Työpöydän takana – vauvoille suunniteltu Lutuset on Yesul Woon ensimmäinen RATIA-mallisto

1.6.2021

Suunnittelija Yesul Woo halusi luoda vauvoille värikkään ja leikkisän vaatemalliston, jossa seikkailevat tutut eläinhahmot.

Olet suunnitellut uuden Lutuset-vauvanvaatemalliston, kuinka se sai alkunsa?

Asun Otaniemessä ja saatan kotimatkallani törmätä rusakkoperheeseen, hanhiparveen tai pikku peuraan, Korkeasaaressa olen nähnyt leijonia ja leopardeja. Lutuset-kuosissa seikkailevat kaikki uudet eläinystäväni.

Mitä otit huomioon suunnitellessasi vaatteita vauvoille?

Minulla ei ole omia lapsia, joten kyselin pienten lasten vanhemmilta, mitä he vauvanvaatteilta kaipaavat. Sain selville, että varsinkin pojille on tarjolla vain vähän värejä: sinistä, mustaa ja ehkä tummanvihreää. Markettien valikoimissa ei ole kovin paljon iloisia sävyjä tai kuvioita, ja väri olikin suunnittelun lähtökohta; pirteä limenvihreä sopii sekä tytöille että pojille. Materiaaliksi valikoitui joustava puuvillaseos. 

Mitä pidät vauvanvaatteissa tärkeänä?

On tärkeää, että lastenvaatteet ovat käytännöllisiä, mutta yhtä tärkeää on, että ne ovat suloisia ja haluan omassa työssäni yhdistää nämä kaksi elementtiä. Lutusia suunnitellessani halusin luoda kuosin, joka sopii vastasyntyneen maailmaan – toisaalta vauvoilla ei ole mielipidettä vaateasioihin liittyen, joten malliston tuli vastata myös vanhempien mieltymyksiin.

Mitä olet mieltä lopputuloksesta?

Pidän siitä, ehdottomasti! Lutuset on ensimmäinen RATIA-mallistoni, enkä tule unohtamaan sitä koskaan. Jos joskus saan lapsen, niin olisin todella onnellinen, jos voisin pukea hänet malliston vaatteisiin.

Mitä muuta työpöydälläsi on viime aikoina syntynyt?

Olen suunnitellut uuden Tiili-kuosin kertakäyttöisiin kasvomaskeihin, ja työstänyt ensi vuoden mallistoja, joissa on muun muassa vuodevaatteita ja jalkineita. Aikaisemmin keskityin kuoseihin, mutta nykyään työnkuvani on paljon monipuolisempi. Olen mukana myös tuotesuunnittelussa ja olen tehnyt kaavoitusta, mitoitusta, työpiirroksia ja värikarttoja. Mitä enemmän pääsen työskentelemään erilaisten tuotteiden parissa, sitä enemmän saan haastaa itseäni ja kasvattaa osaamistani. Arvostan sitä todella paljon ja olenkin oppinut valtavasti.

Kuinka olet mielestäsi kehittynyt ja kasvanut suunnittelijana?

Pyrin käyttämään monenlaisia materiaaleja kuten paperia, mustetta ja akryylimaaleja kuoseja suunnitellessani. Ero aikaisempaan on siinä, että ennen kokeilin ihan kaikkea, mutta nyt osaan jo tunnistaa vahvuuteni. Nyt teen ensin sen, missä olen hyvä ja sen jälkeen kokeilen jotain uutta.

Mikä inspiroi sinua juuri nyt?

Asun Otaniemessä luonnon ympäröimänä. Juuri nyt kevät vaihtuu kesäksi ja olen ihastellut Suomen palanneita lintuja, kirkkaita värejä ja ilmassa leijailevia siemeniä. Luonto muuttuu koko ajan ja vain paranee kesää kohti!

Mitä haluaisit suunnitella, jos voisit suunnitella mitä tahansa?

Olisi hauskaa suunnitella vaatemallisto 10-15-vuotialle nuorille, sillä RATIA-vaatteita on jo saatavilla vauvoille, lapsille, naisille ja miehille, mutta ei vielä teineille. Heillä on omanlaisensa maku- ja värimieltymykset, joten malliston suunnittelu olisi myös kiinnostava haaste.

Onko sinulla suosikkilehtiä, verkkosivuja tai Instagram-tilejä, joista ammennat inspiraatiota?

Työskentelen niin paljon koneen äärellä, että vapaa-ajallani luen mieluiten lehtiä. Minulle tulee kotiin Frame, josta on kiva katsoa, millaisia trendejä muualla Euroopassa on juuri nyt. Tilaan myös suomalaista SSAW-lehteä, jonka jokainen kuva on upea. Joskus luen myös Kinfolkia.

LUTUSET vauvanvaatemallisto on myynnissä Ratiashop.comissa.

Löydät Yesul Woon myös Instagramista nimimerkillä @suuri_bamburi.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.