instagram
facebook

Syksy tuo tullessaan uudet RATIA-neuleet

5.9.2019

Syksyn tullen RATIA laajentaa valikoimaansa lanseeraamalla uuden neulemalliston.

Luonnonmukaisesti tuotetusta puuvillasta valmistettu kokonaisuus pitää sisällään neuletunikoita, -takkeja ja –puseroita. Tuotteissa on modernin rento oversize-mitoitus ja pelkistetyn tyylikkäät kuosit, ja niitä on helppo yhdistellä keskenään.

Uusi neulemallisto on luonnollista jatkumoa RATIAn kahdenkymmenen vuoden mittaiselle työlle muotoilun parissa. "Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä olemukseltaan aikaa kestävä ja laadukas, yhdisteltävissä oleva mallisto. Lopputulos on edustava kokonaisuus, joka on tyylikäs, helppo ja mukava päällä. Setti toimii varmasti kymmenenkin vuoden kuluttua, sillä se on ajaton ja hyvin RATIAn näköinen", kertoo muotoilujohtaja Eeva Mela. 

Uuteen neulemallistoon valikoitui luontevasti Jiaxuan Xun suunnittelema Rain-kuosi, joka nähtiin ensimmäisen kerran RATIAn trikoovaatemallistossa keväällä 2019. Neuletunika ja -takki ovat mallistossa myös maksiraitakuvioisena, ja neuletakista on lisäksi saatavilla yksivärinen, musta versio. Tuotteita voi käyttää joko yksin tai päällekkäin, ja ne on helppo yhdistää esimerkiksi mustan alaosan tai farkkujen kanssa.

Neuleet valmistaa kotimainen Black Moda yhteistyökumppaninsa tehtaalla Portugalissa, jossa yrityksellä on vuosikymmenten perinteet. Jokainen pala neulotaan erikseen, jonka jälkeen palat ommellaan yhteen, jolloin ei synny lainkaan hukkapaloja. "Idean muotoutuminen lopulliseksi tuotteeksi vaatii aina lukuisia työvaiheita ja usean ammattilaisen työpanoksen. Oli vallan mahtavaa nähdä, kun ensimmäiset protot saapuivat ja ne olivat juuri sellaisia kuin olimme alun alkaenkin suunnitelleet”, Mela kertoo mieluisasta tuotantoprosessista.

 

Muotoilujohtaja Mela uskoo vahvasti, että uudet neuleet jäävät pysyväksi osaksi RATIAn laajaa tuotevalikoimaa. Jatkoa neuletuotteille on luvassa – työpöydältä löytyvät jo ensimmäiset uudet luonnokset.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.