instagram
facebook

RATIAn uusi syksy-talvimallisto on täynnä kuosien loistoa!

5.9.2022

Syksy- ja talvimalliston 2022 kauniit kuosit koristavat RATIAn päivävaatteita ja kodintekstiilejä, kuten vuodevaatteita ja pyyhkeitä, yöasuja sekä kylpytakkeja. Uuden malliston kuosit tullaan näkemään kauttaaltaan RATIA-tuotteissa tulevana syksynä ja talvena.

Uuden malliston kuosien suunnittelijoina on ollut monipuolinen kattaus suunnittelijoita ja mukana nähdään myös monta klassikko kuosia. Suunnittelijoina ovat toimineet RATIAn suunnittelijat Yesul Woo, Laura Väre, Eeva Mela sekä Jiaxuan Xu ja Marjut Nousiainen.

Yesul Woon suunnittele Niitty-kuosi nähdään mallistossa uudessa värityksessä.

Inspiraationa arki ympärillämme

Uuden malliston kuosien inspiraationa on toiminut RATIAlle tuttuun tapaan jokapäiväinen arki ja sen muovaama maailma ympärillämme. Kuoseissa nähdään paljon esimerkiksi luontoon liittyviä kuvioita ja muotoja.

– Ympäristöä tulee skannattua jatkuvasti. Kaikki näkemä ja kokema jäävät niin sanotusti mielenvarastoon ja ilmestyy sieltä sitten, kun aika on sopiva, kertoo RATIAn suunnittelija Laura Väre inspiraatiostaan kuosien suunnittelussa.

Malliston kuosit jatkavat RATIAn suunnittelun filosofiaa tuoden tavalliseen arkeen ajatonta tyyliä sekä ripauksen arjen luksusta.

Laura Väreen suunnittelema Peikonlehti-kuosi on saanut inspiraationsa valon ja varjon leikistä.

Kuosin matka ajatuksesta valmiiksi tuotteeksi pitää sisällään monia suunnittelun vaiheita. Suunnitteluun alkaa usein puhtaasti käsityöllä erilaisia tekniikoita käyttäen.

Malliston kuoseja on toteutettu monin eri tavoin kuten piirtäen tai maalaten, sekä paperista leikaten tai repien. Kun tekniikoita on useita, saadaan luotua yksilöllisiä ja monimuotoisia kuoseja.

Kun kuosi viimein nähdään valmiissa tuotteessa, on se aina yhtä jännittävää myös suunnittelijoille.

– Kun näen jonkun kadulla suunnittelemani kuosi yllään, saa se minut todella iloiseksi ja haluan jatkossakin suunnitella kauniita ja laadukkaita kuoseja, kertoo RATIAn suunnittelija Yesul Woo.

Yesul Woon suunnittelema Malja-kuosi on saanut inspiraationsa kauniista kukista, joiden muotokieli muistuttaa juhlavaa maljaa.

Uudet kuosit ilahduttavat arkea

RATIAn kuosit tuovat piristystä arkeen ja niiden halutaankin ilahduttavan käyttäjiään. Kuoseilla kerrotaan tarinoita, jotka kätkeytyvät arkipäiväisiin esineisiin ja tekevät jokaisesta päivästä erilaisen.

Marjut Nousiaisen suunnittelema Apilankukka-kuosi on eloisa, apilalta muotokielensä saanut kukkakuosi. Tyylikäs kuosi on graafinen, mutta samalla luonnonläheinen. Sen erilaiset värivaihtoehdot sopivat moniin tarkoituksiin ja tyyleihin.

Xu Jiaxuan on suunnitellut RATIAlle monta klassikko kuosia ja yksi niistä on tämä Neilikat-kuosi, joka on nähty monessa RATIA tuotteessa. Uudessa mallistossa tämä kuosi nähdään jälleen.

Eeva Melan suunnittelema Kosmos-kuosi on nähty monissa RATIAn tuotteissa ja se jatkaa suosiotaan myös uudessa mallistossa.

Kuosit malliston kulmakivenä

Upeat ja monipuoliset kuosit ovat yksi RATIAn suunnittelun kulmakivistä ja ne kruunaavat erilaiset tekstiilituotteet vaatteista kodin tekstiileihin, kuten myös tässäkin uudessa mallistossa.

Tämä mallisto herättää eloon monet klassikkokuosimme sekä tuo mukanaan myös uusia upeita muotoja ja värejä.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.