instagram
facebook

RATIAn Saaristosarja juhlistaa 30-vuotista taivaltaan!

15.4.2024

Mistä kaikki alkoi?

Saaristosarjan tarina alkaa yksinkertaisesta ajatuksesta: luoda jotain kaunista ja käytännöllistä. Sarjan ensimmäinen tuote oli saranalaatikko, joka syntyi, kun Ristomatti Ratia päätti muuttaa silmiinpistävän oranssin kaljakorin männyllä vuoratuksi monikäyttöiseksi laatikoksi. Tämä alkuperäinen laatikko oli niin toimiva, että se sai pian rinnalleen monen kokoisia ja käyttötarkoitukseltaan erilaisia tuotteita.

Alkuperäinen Saaristosarjan esite.

Saaristokirstu on valmistettu hienosahatusta kotimaisesta männystä. Suunnitellessaan Saaristokirstua Ristomatti Ratia ei halunnut täysin sileäksi höylättyä puuta vaan työnjäljen piti olla hieman karkeampaa, jotta aito saaristomainen tunnelma näkyisi.

Luonnonmateriaalit ajattoman muotoilun ytimessä

Saaristosarjan suunnittelussa keskeistä on ollut luonnonmateriaalien käyttö ja monipuolisuus. Tuotteiden design on ajaton, yhdistellen kodikkuutta ja modernia kaupunkiasumista. Tuotesarjaan kuuluu esimerkiksi erikokoisia lyhtyjä, kenkätelineitä, ja avainkaappeja, jotka ovat kaikki saaneet inspiraationsa suomalaisesta luonnosta ja perinteistä.

Salon sydämessä syntynyt Saaristosarja

Saaristosarjan tuotteiden valmistaja, Pinetta-Tuote Oy on perheyritys ja se on ollut RATIAn luotettu yhteistyökumppani alusta alkaen. Saaristosarjan valmistus Salossa Pinetta-Tuote Oy:n toimesta on ollut merkittävä osa tämän suomalaisen designin menestystarinaa. Vuodesta 1972 alkaen yhteistyö on kasvanut ja kehittynyt, tuoden markkinoille erilaisia piensisustus- ja saunatuotteita. Tämä yhteinen matka kohti uusia innovaatioita ja projekteja kuvastaa sitoutumista laadukkaaseen suomalaiseen muotoiluun ja sen kehitykseen.

Saaristosarjan tuotteet eivät ole vain käytännöllisiä, vaan ne myös tuovat kotiin levollisuutta ja harmoniaa. Niiden yksinkertaiset, mutta tarkoin harkitut muodot mahdollistavat monenlaiset käyttötavat, ja ne heijastavat RATIAn pyrkimystä yhdistää luonto ja kaupunkiympäristö.

Saaristosarjan tuotteilla on myös Avainlipputuote-merkintä.

Suomalaisen designin kestävä linja

Kolmen vuosikymmenen aikana Saaristosarja on kasvanut ja kehittynyt, pysyen kuitenkin uskollisena alkuperäiselle visiolleen: tuoda esille käytännöllistä kauneutta luonnonmateriaaleista. Sarja on esimerkki suomalaisen designin pitkäikäisyydestä ja muotokieleen kätkeytyvästä tarinankerronnasta.

Tuotteet ovat suunniteltu monikäyttöisiksi ja niiden muotoilu on minimalistista, mikä tekee niistä sopivia monenlaiseen tilaan ja käyttötarkoitukseen. Tuotteet on valmistettu luonnonmateriaaleista, ja ne tuovat suomalaisen designin kauneuden jokaiseen kotiin.

Saaristosarjan tuotteet ovat alusta saakka olleet saatavilla Askon valikoimissa. Nykyään tuotteet ovat saatavilla Askossa, Ratiashop.comissa sekä Design Hillissä ja ne kutsuvat käyttäjiään nauttimaan yksinkertaisen kauniista ja kestävästä designista. 

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.