instagram
facebook

RATIA x VM Carpet

18.6.2018

Vierailimme yhteistyökumppanimme VM Carpetin luona Karvalassa

VM Carpet on Arto ja Aila Viita-Ahon vuonna 1973 perustama yritys Karvalan kylässä, Lappajärven rannalla. Kylä on saanut nimensä verkonkutojien perheestä, joka aikoinaan asutti aluetta. Vireällä paikkakunnalla on tällä hetkellä asukkaita 3500 ja Karvalasta matkaa kunnan keskustaan 12 kilometriä. Kun Karvalan kylässä lähdetään kauppaan, ei ovia edelleenkään tarvitse panna lukkoon, naapureita tervehditään kylänraitilla ja kahville saa poiketa milloin vaan.


VM Carpetin matot valmistetaan tänäkin päivänä Karvalassa, Lappajärven rannalla suurella sydämellä ja ilolla, mutta tarkalla ja innovatiivisella asenteella. VM Carpet on panostanut hyvään suunnitteluun alusta lähtien, Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa yhteistyötä kutomo on tehnyt jo 20 vuotta. 


RATIAn ja VM Carpetin yhteistyö alkoi vuonna 2011. Yhteistyön tuloksena on syntynyt niin villa-ja paperinarumattoja kuin perinteisiä räsymattoja. RATIA-mattoja myydään tänä päivänä Suomen lisäksi mm. Ruotsiin, Norjaan, Venäjälle, Australiaan, Kiinaan, Koreaan ja USA:han. RATIA-mattomallistoa päivitetään aktiivisesti.


Vierailimme kauniina, kesäisenä toukokuun päivänä VM Carpetin luona upeassa maalaisidyllisessä maisemassa. Auringonpaisteessa Lappajärvi kimmelsi henkeäsalpaavan kauniisti. Tuotekehityspalaverin jälkeen kiertelimme tehtailla ja tervehdimme tehtaan taitavaa henkilökuntaa. Pakahdumme ylpeydestä! Täällä RATIA-mattojen on hyvä valmistua.


Lämmin kiitos vieraanvaraisuudesta VM Carpet!RATIA-mattojen jälleenmyynti ja tiedustelut: 

puh. +358 (0)20 741 4280

info@vm-carpet.fi

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.