instagram
facebook

Kauniit RATIA-kuosit koristavat nyt myös puhelimia, kun RATIA aloittaa yhteistyön kotimaisen Lastun kanssa

15.2.2021

RATIAn ja Lastun uudessa yhteistyömallistossa on neljä ajatonta kuosia, jotka on kaiverrettu kotimaisesta puusta valmistettuun puhelimen suojakuoreen.

Oululainen Lastu on valmistanut puisia puhelimen suojakuoria jo lähes kymmenen vuoden ajan. Yrityksen kantavana ajatuksena on yhdistää moderniin teknologiaan suomalaisen puun ajatonta lämpöä.

Uudessa RATIA-mallistossa on neljä kuosia – Daaliat, Halkopino, Maininki ja Kosmos – jotka kaiverretaan valkoiseksi läpivärjätystä, kotimaisesta saarnista valmistettuun kuoreen, joka suojaa puhelinta kolhuilta. 

“RATIA-yhteistyön kautta saamme Lastu-tuotteisiin ainutlaatuista ja luonnonläheistä muotoilua, joka varmasti kääntää katseita. Uskomme, että tämän yhteistyön avulla yhä useampi innostuu kantamaan kotimaista muotoilua mukanaan, ja kertomaan siitä ylpeästi eteenpäin”, kertoo Lastun toimitusjohtaja Sakari Oksa-Arffman.

Lastu valmistaa kaikki suojakuoret tilauksesta ja käyttää tuotteissaan vain vastuullisilta tuottajilta hankkimaansa kotimaista puuta. Puuosat vahataan ja käsitellään huolellisesti, jotta lopputulos olisi mahdollisimman kestävä ja pitkäikäinen. Lopulta tuotteet pakataan kierrätyskartonkiin.

Lastun valmistaman RATIA-malliston suojakuorien OVH on 34,00 €. Kaikki kuoret ovat saatavilla suosituimpiin iPhone- ja Android-malleihin, ja niihin on mahdollista tilauksen yhteydessä lisätä suosittu sormipidike. Puhelimen suojakuoria myy Lastun verkkokauppa osoitteessa https://lastu.co/.

DAALIAT

Pehmeän veistoksellinen daalia on kotikaupungissani suosittu valmistujaiskukka; minäkin sain niitä ison kimpun lahjaksi, kun pääsin lukiosta. Iloisen värikäs daalia antoi minulle virtaa, kun valmistuttuani ryhdyin tutkimaan ympäröivää maailmaa, ja tuon kauniin muiston halusin vangita paperille.

Suunnittelija: Yesul Woo

HALKOPINO

Saan inspiraatiota arkisista askareista, ja halkojen pinoaminen talven tullen on yksi niistä. Toinen toisensa päällä ne muodostavat epäsäännöllisen kuvion, ja tuo halkojen muodostama rytmileikki tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia luovuudelle kotoisassa puuvarastossa.

Suunnittelija: Yesul Woo

MAININKI

Meri on kauneimmillaan kohdassa, jossa aallot vyöryvät pehmeästi rantaan. Talvisin kuohujen tilalla on jäätyneitä lumiaaltoja, ja ne innoittivat minua luomaan kuvioita, joihin kätkeytyy hiljaisuuden kauneus.

Suunnittelija: Yesul Woo 

KOSMOS 

Näyttävä, valkoinen kukka kiinnitti huomioni kukkapenkissä kaupungin keskustassa. Se seisoi ylväänä värikkäiden kasvien ympäröimänä, ja ohikulkiessani aina pohdin, mikä mahtaa olla tämä kukkapenkin kaunotar. Sen lajiksi paljastui kosmos.

Suunnittelija: Eeva Mela

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.