instagram
facebook

Kuusi klassikkoa – tunnetko nämä ajattomat RATIA-suosikit?

15.4.2020

Suuri osa suosituimmista RATIA-tuotteista on ollut mallistossa jo vuosien ajan. Kokosimme yhteen kuusi klassikkoa, jotka heijastelevat suunnittelumme lähtökohtaa: hyvä muotoilu kuuluu kaikille.

Kuusi klassikkoa – tunnetko nämä ajattomat RATIA-suosikit?

Suuri osa suosituimmista RATIA-tuotteista on ollut mallistossa jo vuosien ajan. Kokosimme yhteen kuusi klassikkoa, jotka heijastelevat suunnittelumme lähtökohtaa: hyvä muotoilu kuuluu kaikille.

Kylpytakki on arjen muotoilua parhaimmillaan

Yksi kaikkien aikojen RATIA-suosikeista on froteinen kylpytakki, joka on ollut mallistossa muotoilutoimiston alkutaipaleelta lähtien. Pehmoisen kylpytakin suosio piilee sen erinomaisessa hinta-laatusuhteessa – tuote kestää aikaa ja käyttöä, ja se on myös mieluisa lahjaidea. Kylpytakkeja onkin vuosien varrella myyty satoihin tuhansiin suomalaiskoteihin. 

Milliraita-kylpytakki on ollut mukana mallistosta alkutaipaleelta lähtien.

Tunika on suomalaisen naisen luottovaate

A-mallinen Pisara-tunika on kysytty tuote sesongista toiseen, ja sitä onkin saatavilla vaihtuvissa RATIA-kuoseissa ja monissa eri väreissä. Suunnittelussa on huomioitu arjen helppous, sillä tunikan sivutaskut sekä 3/4-hihat tekevät tunikasta käytössä kätevän. Pisara-tunika on suomalaisen naisen mukava ja reipas luottovaate, joka sopii kaikkiin tilanteisiin.

Pisara-tunika on saatavilla useissa eri väreissä ja kuoseissa.

Kotitekoinen kirstu toimi suositun Saaristo-sarjan innoittajana

Tarina kertoo, että Saaristo-sarjan ensimmäinen tuote syntyi, kun Ristomatti Ratia huomasi saarensa rantaan ajautuneet ajorimat. Toimeliaana miehenä hän nikkaroi itselleen yksinkertaisen kirstun, joka kätki sisäänsä kirkkaankeltaisen muovikorin. Näin saivat saunaoluet uuden säilytyspaikan ja Saaristo-sarja alkunsa. Viime vuonna kirstu vietti 25-vuotispäiviään, ja Saaristo-sarjakin on kerännyt ympärilleen uusia suosikkeja: lyhtyjä, tarjottimia, avainkaapin, kenkätelineen sekä monia muita käytännöllisiä sisustusesineitä.

Saaristo-kirstu on tuttu näky suomalaisissa olohuoneissa.

Laukuistaan RATIA tunnetaan

Ristomatti Ratia ehti niittää mainetta laukkusuunnittelijana jo ennen muotoilutoimiston perustamista. Hän loi Marimekolle kotimaiseksi muotoiluklassikoksi muodostuneen markiisisarjan. Klassikkoaseman ovat saavuttaneet myös laadukkaat ja toiminnalliset, nailonista valmistetut Roadie-laukut, jotka kulkevat tunnuslauseenaan "A perfect balance of function & style". Viime vuosina RATIAn valikoimissa on nähty niin rentoja kangaskasseja kuin pelkistetyn tyylikkäitä olkalaukkujakin, ja pian mallistossa on tuttuja nahkalaukkuja uusissa raikkaissa väreissä.

Laukkumallistosta löytyy laukku elämän kaikkiin tilanteisiin.

Pussilakanalla Amerikan markkinoille

Nuorena miehenä Ristomatti Ratia vietti paljon aikaa Amerikassa. Legenda kertoo, että  siellä ollessaan hän lanseerasi paikallisille konseptin nimeltä pussilakana, joka helpotti lakanan ja täkin yhdistelmään tottuneiden amerikkalaisten arkea. 2000-luvulla Ristomatti suunnitteli uuden käytännöllisen innovaation, trikoisen pussilakanan, joka löytyy edelleen RATIA-mallistosta klassikkoraitakuosisena.

Raitalakana on RATIAn yksi pitkäikäisimmistä tuotteista. 

Kumisaappaissa kaupungin kaduille

RATIA-kumisaappaissa yhdistyvät kaksi tekijää, jotka ovat tehneet niistä sadesäiden suosikit: mukava lesti ja kauniit kuosit. Saappaita on saatavilla lyhyt- ja pitkävartisina, ja molemmat ovat omiaan niin mustikkametsään kuin kaupungin kaduille. 

Tämän kevään saapasuutuus on mustan ja limen värinen Poppy Land -kuosi, jonka on suunnitellut Jixuan Xu

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.