instagram
facebook

Kurkistus designstudion kulisseihin

20.2.2019

Tervetuloa kurkistamaan muotoilutoimistomme kulisseihin, jossa luovista ideoista syntyy uusia RATIA-tuotteita.

Tie suunnittelupöydältä kaupan hyllylle on pitkä, ja se pitää sisällään monenlaisia työvaiheita; koko prosessiin saattaa hyvinkin mennä kokonainen vuosi. Kertakäyttökulttuuri ei istu ajatusmaailmaamme, joten suunnittelemme harkiten vain sellaisia asioita ja esineitä, jotka ovat ajankohtaisia vielä vuosienkin päästä.

Värit ja kuviot ovat aina olleet meille tärkeitä ja monista kuoseistamme onkin ajan saatossa muotoutunut tunnistettavia klassikoita. Yksi ikuisista innoittajistamme on pohjoisen kaunis luonto.

Uusi Rain-kuosimme sai alkunsa, kun suunnittelijamme Jiaxuan Xu vangitsi talviuniltaan heräävän luonnon kauneuden. Maasta kohoavat kasvien herkät versot saivat ensin muotonsa paperille liimatuista paperikuvioista, josta syntyi lopulta kaksivärinen painokuosi.

Jiaxuan Xu on suunnitellut Rain-kuosin.

Meillä on ilo tehdä yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa, jotka kokeilevat jatkuvasti uusia tekniikoita ja rikkovat luovuutensa rajoja. Joskus lopputulos vaatii yllättäviäkin työvälineitä, kuten perunan. Kyllä, arkinen peruna on oiva leimasin, jos kysytään harjoittelijaltamme Yesul Woolta. Perunaviipaleiden avulla on syntynyt monia kiinnostavia kuoseja, joita kenties nähdään tulevissa RATIA-mallistoissa.

Yesul Woo luonnostelee kuoseja halkaistujen perunoiden avulla.

Olemme kulkeneet omaa polkuamme jo 20 vuoden ajan ja onnistuneet rakentamaan toimivan muotoilukonseptin, jonka lopputuloksena syntyy kauniita ja käytännöllisiä tuotteita jokapäiväiseen käyttöön.

Hyväksi havaittua prosessia on turha muuttaa, mutta luovuudelle on aina tilaa. Tämäkin vuosi tuo tullessaan monta uutta pienestä ideasta alkunsa saanutta vaatetta, korua ja esinettä. Aika näyttää, muotoutuuko niistäkin tulevaisuuden klassikoita.

Lisää välähdyksiä arjestamme löydät Instagramista ja Facebookista.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.