instagram
facebook

Ajattomat RATIA-kuosit koristavat uusia sisustustyynyjä ja koiranpetejä

27.10.2021

Sisustusrintamalla puhaltavat uudet tuulet, kun RATIA laajentaa yhteistyötään japanilaisen Amenityn kanssa. Koiraystävällisten kodintuotteiden lisäksi luvassa on myös keramiikkaa.

RATIAn yhteistyö japanilaisen lemmikkitarvikkeita maahantuovan, ja niitä valmistavan, Amenityn kanssa laajenee. Aikaisemmin lanseeratun malliston pehmopantoja, valjaita ja taluttimia koristi Eeva Melan suunnittelema Grafico-kuosi.

Nyt tuoteperhe kasvaa entisestään koiranomistajien ja lemmikkien iloksi suunnitelluilla tyynynpäällisillä sekä helmitäytteisillä koiranpedeillä. Helppohoitoisia ja likaa hylkiviä tuotteita koristavat Ulpukka, Rain-, Orvokit-, Kaverit-, Block- ja Neilikka-kuosit useissa eri väreissä. Materiaalina on käytetty erittäin kestävää polyesteriä ja molemmat tuotteet on valmistettu Japanissa. 

“Mallistoon valikoituneet kuosit ovat tyypillistä RATIAa – ajattomia, graafisia, lämminhenkisiä ja niiden moderni muotokieli henkii skandinaavisuutta. Tuotteiden värityksestä löytyy perinteistä mustavalkoisuutta ja tunnelmallista tummansinistä sekä värien ystäville kirkkaampia sävyjä kodin sisustusta piristämään", kertoo suunnittelija Laura Väre.

Laadukas muotoilu ja ajaton estetiikka yhdistyvät käytännöllisyyteen 

Amenity on maahantuonut koiratarvikkeita jo kahdentoista vuoden ajan, mutta niiden valmistaminen käynnistyi vasta myöhemmin. Pitkän kokemuksen kerryttämä osaaminen yhdistettynä RATIAn kauniiseen ja käytännölliseen muotoiluun vastaa Amenityn toimitusjohtaja Atsushi Miyagin mukaan tämän hetken tarpeisiin. 

Lemmikkien omistajille käytännöllisyys on tärkeää ja tyynynpäällisten sekä koiranpetien tulee olla likaa ja lemmikkien karvoja hylkiviä, ja helposti pestävissä. Materiaalin pitää kestää kovaakin kulutusta ja raapimista.

“Asiakkaamme haluavat parasta koirilleen. Monet heistä ihailevat pohjoismaista muotoilua ja pitävät yksinkertaisista mutta yksilöllisistä kuoseista. Laatu, helppokäyttöisyys ja käytännöllisyys ovat suunnittelun avainsanoja”, Miyagi sanoo.

RATIA-kuosit koristavat myös kauniita viuhkoja, ja työn alla on myöhemmin lanseerattavat keramiikkaesineet, joiden suunnittelusta vastaa Laura Väre. Tuotteet tullaan valmistamaan pienessä, suomalaisessa keramiikkapajassa. Uusi projekti antaa esimakua siitä, mitä tulevaisuus pitää sisällään.

"Meille on tärkeää, että astiat ja sisustustuotteet valmistetaan Suomessa. Haluaisimme jatkossa lisätä Pohjoismaissa valmistettujen tuotteiden määrää valikoimassamme ja tämä on hyvä alku”, Miyagi toteaa.

RATIA x Amenity -tuotteita voi tilata japanilaisesta verkkokaupasta.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.