instagram
facebook

Työpöydän takana – toimistonjohtaja Elina Lapin työssä yhdistyvät luonto ja urbaani elämäntapa

8.10.2019

RATIAn toimistonjohtaja Elina Lappi on tuttu näky Kapteeninkadun toimistolla. Hän aloitti toimistopäällikkönä 11 vuotta sitten ja jäi sille tielle.

”Parasta työssäni RATIAlla on, että jokainen päivä on erilainen: yhtenä päivänä ideoidaan tai kuvataan Kaivopuiston rannassa ja toisena päivänä hiotaan sopimusyksityiskohtia yhteistyökumppanin kanssa ”, kertoo aiemmin muun muassa Suomen Pankissa ja pörssiyhtiön pääkonttorissa työskennellyt Lappi.

Designmaailma ja estetiikka ovat aina kiehtoneet Lappia, ja sen vuoksi hän on todella iloinen, että on päätynyt RATIAlle luovaan maailmaan töihin.

"Tunnen olevani etuoikeutetussa asemassa, kun olen saanut seurata aitiopaikalta RATIAn positiivista kehitystä vuosien varrella, ja olla itse mukana myötävaikuttamassa", hän kuvailee pitkää uraansa muotoilutoimistossa.

Lapin monipuoliseen työnkuvaan kuuluvat yrityksen hallinnollinen puoli sekä markkinointi; uudet innostavat projektit ja yrityksen kehittäminen täyttävät suuren osan Lapin työpäivistä. Niistä esimerkkeinä hän mainitsee RATIAn uudet vahvat kuosit ja aikaisempaa suuremman panostuksen päivävaatepuolella.

"Ristomatti on mielellään kuullut ajatuksiani alusta alkaen ja olen kokenut sen aina todella antoisana. Sillä tavalla olen monesti saanut olla osana myös luovassa prosessissa", Lappi sanoo. Joskus ideat ovat jopa päätyneet taitavien suunnittelijoiden käsissä valmiiksi RATIA-tuotteiksi, kuten kävi syksyllä 2019 lanseeratun uuden neulemalliston kanssa.

"Meillä on juuri nyt paljon uusia ja mielenkiintoisia projekteja meneillään, ja jännityksellä odotamme, milloin niiden tuotoksia nähdään markkinoilla", Lappi kertoo.

Keski-Suomessa lapsuutensa viettänyt Lappi pystyy samaistumaan hyvin myös RATIAn edustamaan elämäntyyliin, johon kuuluu erottamattomana osana monen klassikkoasemaan nousseen tuotteen inspiraation lähteenä ollut luonto.

"Kasvoin järven rannalla ja vietämme perheeni kanssa suurimman osan kesästä mökillä Keski-Suomessa. Luonto on aina ollut elämässäni tärkeässä roolissa. Olen Helsingissäkin aina pyrkinyt asumaan meren läheisyydessä ja lasten kanssa teemme paljon luontoretkiä. Toki koen, että myös urbaani kaupunkilaisuus liittyy RATIAan tänä päivänä hyvin vahvasti", Lappi kuvailee.

Tulevaisuudessa Lappi toivoo kotimaassaan asemansa vakiinnuttaneen RATIAn saavan yhä suuremman jalansijan myös kansainvälisiltä markkinoilta.

"Väyliä ulkomaille on jo avattu ja uskon, että uusien kumppanien myötä asiat lähtevät rullaamaan laajemmin. Se on RATIAlle luonnollinen jatkumo".

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.