instagram
facebook

RATIA x K-Citymarket

15.11.2018

Lumipallot leijailivat K-Citymarketiin

Suosittu Lumipallo-kuosimme on nyt leijaillut koristamaan pussilakanaa. Ihastuttavaa, ilmeeltään talvisen raikasta täyspuuvillaista pussilakanaa on kolmessa värissä valkoisen kera: syvä koboltinsininen, karpalo ja tuhkanharmaa.

Kuosin suunnittelija Eeva Mela kertoo Lumipallosta: ”Lumi on vahva pohjoisen symboli. Lumipallo-kuosi rakentuu neljästä eri vahvuisesta palloaihiosta, jotka muodostavat harmonisen rytmin – kauniin leijailevan lumisateen. Kuosissa välittyy ihailuni talvea, jylhää ja karaisevaa vuodenaikaamme kohtaan.” 

Ristomatti Ratia teki aikoinaan 1970-luvulla Yhdysvalloissa menestyksekästä historiaa työskennellessään pussilakanoiden parissa. Tuolloin Amerikassa pussilakana oli vielä harvinaisuus. Ratiaa askarrutti, miksei kukaan ollut pystynyt tuotteistamaan sitä – ja hän kehitti pussilakanan nimeksi ”Ten Seconds Bed” (suom. ”10 sekunnin peti”).

Laiskuuteen ja ajansäästöön vetoaminen toimi loistavana myyntiargumenttina; pussilakanavuoteen sijasi hetkessä perinteiseen petaukseen verrattuna. Ratia kulki tiiminsä kanssa tavarataloissa ympäri Yhdysvaltoja demoamassa sängyn petausta pussilakanoin. Voidaan siis lähteä siitä, että Ristomatti Ratia toi pussilakanan Amerikkaan. USA:n lisäksi pussilakanat myivät hyvin myös Japanissa (tarina on Ristomatti Ratiasta kertovasta Pahapoika -kirjasta).

Täyspuuvillainen Lumipallo-pussilakana tyynyliinan kera maksaa 39,90€. Pussilakanasettejä on saatavilla Citymarketeista kautta Suomen niin kauan kuin tuotteita riittää.


Valmistaja & tiedustelut:

Black Moda Oy

Haikanvuori 5 C 1

33960 PIRKKALA

posti@blackmoda.fi


Jälleenmyynti: 

K-Citymarket

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.