instagram
facebook

Ajaton kuosi on ikuinen

24.4.2019

Raikkaat kuosit ovat alusta alkaen olleet RATIAn suunnittelun kulmakiviä. Värikkäät sisustuskankaat, koko perheen trikoovaatteet, pehmeät puuvillamatot ja monikäyttöiset kodin tekstiilit ovat syntyneet yhteistyössä suomalaisten valmistuttajien kanssa jo 20 vuoden ajan.

Usein kuosit saavat innoituksensa luonnosta – aivan kuten tämän kevään tuoteuutuus Suopursu-pussilakana, jonka on suunnitellut Eeva Mela. Suopursun herkkä kukinto ja kasvin vahvat varret taipuivat suunnittelijan käsissä heleän valkovihreäksi kuosiksi, joka tuo makuuhuoneeseen ikuisen kesän.

Pussilakanoita, ja monia muita muotoilutoimisto RATIAn suunnittelemia tekstiilejä, valmistetaan tamperelaisen perheyrityksen ja RATIAn pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Black Modan omalla tehtaalla Portugalissa. Kansainvälinen Ökö-tex-sertifikaatti takaa, ettei niissä ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä, joten ne ovat turvallinen valinta jokapäiväiseen käyttöön.

Black Modan kanssa yhteistyössä syntyvät myös RATIAn puuvillaiset trikoovaatteet. Klassinen raitakuosi on helposti yhdisteltävissä yksiväristen vaatteiden kanssa ja monikäyttöiset vaatteet soveltuvat koko perheelle yö- ja oloasuiksi. Ehkä siksi ne ovatkin yksi Ratiashopin suosituimmista tuotteista.Painokuosien lisäksi RATIAn mallistossa on kudottuja kodintekstiilejä. Eeva Melan suunnittelemat, kotoisat Aitta-puuvillamatot valmistaa vuonna 1973 perustettu perheyritys VM Carpet. Matot kudotaan Karvalan kylässä Lappajärven rannalla ja ne pitävät lattiat lämpiminä kotona tai mökillä. Yhteistä kaikille RATIAn tekstiileille on, että niistä on iloa arjessa vuodesta toiseen. Ajaton kuosi kun on ikuinen.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.